Nove ekonomije

23. 10. 2014

Nove ekonomije

23. 10. 2014

Vse bolj privlačne, vse bolj ranljive?

Nove ekonomije, ekonomije zaupanja, alternativne ekonomije, solidarnostne ekonomije, ekonomije souporabe … Različnih poimenovanj novih ekonomij je skorajda toliko kot konceptov, ki vsebujejo atribute le-teh. To nakazuje živost in kompleksnost polja raznovrstnih novih ekonomskih in družbenih odnosov dandanes.

Kaj se zgodi, ko alternativni ekonomski modeli postanejo vse širše uporabljeni? Kakšne priložnosti in zlorabe se rojevajo, ko koncepte, skrojene za skupnost, začnejo uporabljati korporacije? Kakšna je vloga oblikovalcev, arhitektov in drugih ustvarjalcev pri soustvarjanju in souporabi teh novih modelov? Kdaj so poslovni modeli novih ekonomij upravičeni in dobrodošli ter kdaj in zakaj sporni?

O izzivih soustvarjanja (crowdsourcinga), množičnega financiranja (crowdfundinga), sodela (coworkinga), souporabe transporta in drugih dobrin ter še o marsičem bomo razglabljali z:

Majo Hawlino, psihologinjo, kreativno direktorico zavoda Avanta Largo in Studia Poper, pionirko na področju družbeno odgovornega in angažiranega komuniciranja v javnem prostoru,
Mimo Suhadolc, arhitektko, ki je bila del ekipe odprte arhitekture Maja Farol, danes pa soavtorica enega izmed projektov na BIO 50: mestni voziček Rudy.
Lukom Piškoričem, razvijalcem in predavateljem novih ekonomskih modelov, ki je vodja kreativnega centra Poligon in soustanovitelj iniciativ Slovenia Coworking in Slovenia Crowdfunding.
Markom Brumnom, ekonomistom in kulturnim producentom, ki metode in duha novih ekonomskih modelov prenaša tudi v delovanje kulturnih organizacij in projektov ter obratno.

Debate BIO so serija dogodkov – predavanj, pogovorov in predstavitev, ki z različnih vidikov obravnavajo vsebino bienala in aktualne, pomembne teme s področja oblikovanja vsakdanjega življenja in za vsakdanje življenje.
 

 

Vstopnina

brezplačno

 

Informacije

01 5484 270/280
bio(at)mao.si
www.bio.si

 

Povezava
http://bio.si/sl/program/dogodki/108/2014-10-23/18-00/nove-ekonomije/

Deli
Skip to content