Nina Uratarič Malnar: Končna postaja: morje?

19. 3. 2017

Nina Uratarič Malnar: Končna postaja: morje?

19. 3. 2017

Razstavo Končna postaja: morje? bo na vodenem ogledu predstavila mag. Nina Uratarič Malnar, univ. dipl. nov., predstavnica Morigenosa – slovenskega društva za morske sesalce. Poudarek vodstva bo na nevarnostih, ki ogrožajo morske sesalce, med katere sodi tudi vse večje onesnaženje morja tako z odpadki kot tudi s strupenimi snovmi.

Mag. Nina Uratarič Malnar, univerzitetna diplomirana novinarka, že od leta 2012 aktivno deluje v slovenskem društvu za morske sesalce Morigenos, ki se skozi znanstveno raziskovanje in izobraževanje zavzema za varstvo morja in njegove biodiverzitete. Glavna dejavnost društva je Slovenski projekt za delfine, dolgoročni program raziskovanja, monitoringa in varstva delfinov vrste velika pliskavka (Tursiops truncatus) v slovenskem morju in okoliških vodah severnega Jadrana, ki ga društvo uspešno izvaja že 15 let. 

Potujoča razstava Muzeja za oblikovanje iz Züricha se ukvarja z vprašanjem, kakšna je usoda plastičnih izdelkov po koncu njihove življenjske dobe. Osrednji del razstave in simbol ekološke katastrofe je instalacija plastičnih naplavin iz svetovnih morij, ki so jih partnerji razstave nabrali med čistilnimi akcijami na Havajih, v Severnem morju in v Baltskem morju. Razstava osvetli ozadje problema in njihov pogubni učinek na morja, živalstvo in človeštvo, prikaže pa tudi možne rešitve, kot so zmanjšanje obsega uporabe, recikliranje in ponovna uporaba, ter nas hkrati prisili v razmišljanje in ukrepanje.

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2

 

Informacije

Več o razstavi

izobrazevanje(at)mao.si
01/ 548 42 86 / 80

 

Organizacija

MAO

Deli
Skip to content