Natalija Lapajne in Adela Železnik: Umetnost, šport in dediščina

10. 10. 2017

Natalija Lapajne in Adela Železnik: Umetnost, šport in dediščina

10. 10. 2017

Večji del razstave, ki je na ogled do 14. oktobra, je namenjen zgodovini in razvoju športa na Slovenskem, posebnost razstave pa je povezovanje športa in umetnosti. Obiskovalci na njej lahko spoznajo, kako je šport tesno povezan tudi z arhitekturo, oblikovanjem, vizualno umetnostjo in gledališčem, hkrati pa razstava utrjuje zavedanje, da so šport, umetnost in dediščina pomembno vplivajo na razvoj posameznika in družbe.

Na panojski razstavi sodelujejo: Slovenski šolski muzej, Narodni muzej Slovenije, Loški muzej Škofja Loka, Muzej narodne osvoboditve Maribor, Tehniški muzej Slovenije, Muzej Ribnica, Moderna galerija, Slovenski gledališki inštitut – Gledališki muzej, Zavod Planica (Muzej športa), Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani, Zgodovinski arhiv Celje, Osrednja knjižnica Celje (spletni portal Kamra) in MAO.

Razstava je del nacionalnega strokovnega posveta, ki so ga organizirali Zavod RS za šolstvo (ZRSŠ), Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS (MIZŠ – Direktorat za šport in Urad za razvoj izobraževanja), Ministrstvo za kulturo RS (MK), Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS), Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani ter Zavod EN-KNAP v okviru Evropskega tedna športa 2017.

 

Lokacija

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
Ljubljana

 

Vstopnina

brezplačno

Deli
Skip to content