Made In seminar v Bregenzerwaldu

30. 5.—31. 5. 2019

Made In seminar v Bregenzerwaldu

30. 5.—31. 5. 2019

 

Del MAO/CzK ekipe se bo udeležil tretjega seminarja MADE IN, ki se bo odvil sredi avstrijskih Alp, natančneje v vasi Andelsbuch v gorovju Bregenzerwald.

Tamkajšnji projekt Werkraum Bregenzerwald, ki ga vodi kustos BIO 26 Thomas Geisler, združuje okoli 100 regionalnih rokodelskih in trgovskih podjetij, partnerje in povabljence pa bodo v okviru omenjenega seminarja gostili na dvodnevni izkušnji v njihovem delovnem obratu in okoliških delavnicah.

Stavbo, v kateri domuje ustanova, je zasnoval švicarski arhitekt Peter Zumthor, gre za razstavišče in skupnostni center tamkajšnjih rokodelcev. Na seminarju bo govora o ustreznih načinih in lokacijah za predstavljanje sodobnih rokodelskih obrti in oblikovalskih izdelkov.
 
Projekt Made in – pripovedi obrti in oblikovanja je pobuda, ki združuje raziskovanje, oblikovanje in dediščino ter spodbuja sodelovanje in izmenjavo znanja med obrtniki in oblikovalci. Namen projekta je revitaliziranje tradicionalnih obrti, izobraževanje oblikovalcev o materialni in nematerialni dediščini ter ustvarjanje novega, izvirnega in trajnostnega sodobnega oblikovanja. 
 
Namen projekta Made in je promoviranje evropske dediščine obrti in inovativnega sodobnega oblikovanja splošni javnosti. Cilj projekta je ustanoviti plaftormo izmenjave znanja, konstruktivnega dialoga in nenazadnje novih sodelovalnih praks med obrtniki in oblikovalci. 

 
Partnerja projekta sta MAO in CzK.
 

 

Lokacija

Andelsbuch, Avstrija

 

Organizacija

Made In

Deli
Skip to content