La.Ga torbice – Med mehkobno lahkotnostjo in njenim nasprotjem

19. 9. 2014

La.Ga torbice – Med mehkobno lahkotnostjo in njenim nasprotjem

19. 9. 2014

Torbice La.Ga so simbol lizbonskega oblikovalskega studia Krv Kurva. Torbica povezuje dve unikatni oblikovalski ideji: umetniške grafike in izdelavo. Vsaka torba ima drugačno podobo, ki jo izdelajo različni gostujoči oblikovalci, med njimi umetniki in grafični oblikovalci iz Španije, Portugalske, Argentine, Brazilije, Velike Britanije in Združenih držav Amerike. Ročno izdelane torbice so nato na voljo v omejenih kolekcijah, ki štejejo le 199 kosov.

Jorge Moita, ustanovitelj studia Krv Kurva, je želel več kot le »delati umetnost«. Želel je spodbuditi pozitivne družbene spremembe. Vsaka izmed torbic La.Ga je zato ročno izdelana v ženskem zaporu v kraju Tires nedaleč od Lizbone. Sodelujoče, ki se izučijo za tovrstno delo, tako pridobijo veščino, ki jim bo koristila ob vrnitvi na prostost.

Program dogodkov ob otvoritvi razstave v Poligonu:

– 18.00: predvajanje dokumentarnega filma z naslovom Oblikovanje za rešetkami

– 19.30: predavanje oblikovalca Jorgeja Moite ter predstavitev in povabilo k udeležbi na natečaju za oblikovanje nove grafike torbice La.Ga.

Razstava torbic La.Ga z naslovom Kristalizacija desetih let bo od sobote, 20. septembra, do sobote, 25. oktobra, na ogled tudi v Nakupovalni hiši Ikona v Ljubljani.

 

Lokacija

Poligon kreativni center
Tobačna 5
1000 Ljubljana

 

Vstopnina

brezplačno

 

Organizacija

Marinko Šimić in Studio Krv Kurva.

Dogodek in razstava je del spremljevalnega programa BIO 50: ZDAJ.

 

Povezava
http://bio.si/sl/program/dogodki/90/2014-09-19/17-30/laga-torbice-med-mehkobno-lahkotnostjo-in-njenim-nasprotjem/

Deli
Skip to content