Koper, drugi del

26. 9. 2013

Koper, drugi del

26. 9. 2013

Obiskovalce vabimo v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Koper na ogled zgodovinskega in novodobnega mesta Koper z arhitektom Marjanom Vrabcem. Sprehodili se bomo po nekaterih najzanimivejših mestnih ulicah, trgih, parkih in si ogledali ambientalne ureditve in objekte mesta, ki so nastajali od romanike in gotike do današnjih dni. Sporočamo, da so mesta že zasedena.

Prevoz si udeleženci organizirajo sami.
Ogled je omejen na 30 oseb v skupini. Prijave na izobrazevanje@mao.si‘>izobrazevanje@mao.si’>izobrazevanje@mao.si.

Ogled mesta
Po na novo tlakovani Verdijevi ulici bomo šli do stolne cerkve in si ogledali notranjost, prečkali trg Brolo (palača Brutti, Fontiko, cerkev Sv. Jakoba), se sprehodili po Gallusovi ulici (palači Elio in Gravisi-Barbabianca), po ulici Osvobodilne fronte (palača Tarsia in palača Gravisi Buttorai), po Župančičevi ulici do Prešernovega trga (Muda s prekrasnim Da Pontejevim vodnjakom in Mudinimi vrati. Obiskali bomo tudi manj znane ambiete, a za mesto ravno tako pomembne.
V zadnji polovici obhoda si bomo na Vojkovem nabrežju, Pristaniški ulici in ulici Zore Perello-Godina ogledali in pokomentirali še nekaj novejših objektov, ki so nastajali od šestdesetih letih prejšnjega stoletja pa do današnjih dni: stavbe arh. Mihevca (1960-1970) in Invest biroja (1970-2000), do najnovejših poslovnih, šolskih in stanovanjskih objektov arhitekturnih skupin Ravnikar Potokar, Sadar Vuga, Studio Galeb, Omnia, Studio arhitektura in drugih (2000-2012). Po ogledu se bomo vrnili na izhodiščno mesto ogleda. Ogled bo trajal približno dve uri.

Marjan Vrabec je arhitekt, ki je deloval s sodelavci pri zasnovi mnogih objektov, predvsem na Obali, pa tudi drugod po Sloveniji. Sodeloval je pri številnih javnih in vabljenih natečajih, za katere so prejeli tudi nagrade. Priložnostno se ukvarja s strokovnimi vodenji po Evropi.

Prvi del ogleda Kopra je potekal septembra 2012.
Voden ogled pripravljamo v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Koper.

 

Otvoritev

Pričetek: ob 17.30

 

Vstopnina

Brezplačno.
Obvezne so prijave na: izobrazevanje@mao.si.

 

Informacije

izobrazevanje@mao.si
01 5484 286/280

Deli
Skip to content