Ko si hiša nadene plašč – v igri z opeko

13. 5. 2018

Ko si hiša nadene plašč – v igri z opeko

13. 5. 2018

Fasada hišo varuje pred zunanjimi vplivi, omogoča zračenje, nudi toploto in senčenje. Okna, vrata, balkoni so del fasadnega plašča. Raziskovali bomo fasade različnih stavb, materiale, barve in oblike. Poudarek bo na stavbnem elementu – opeki, opečnem zidaku, ki so ga pri gradnji uporabljali skozi vso zgodovino in se odlikuje z izjemno čvrstostjo, trpežnostjo in izborno izolacijo proti mrazu in vročini. Kako pomembne so bile opekarne v našem prostoru. Pobliže se bomo seznanili s »teorijo oblačenja« stavb in kako je gradivo uporabljal arhitekt Plečnik pri gradnji NUK-a in kaj je opeka pomenila arhitektu Kristlu. Iz mini opek bomo sestavljali različne vzorce ter z igro svetlobe in senc poustvarili plašč naših stavb.

Opeke v pomanjšani velikosti so bile narejene v Goriških opekarnah za delavnico Igriva arhitektura: Edvard Ravnikar – arhitekt in urbanist v organizaciji Centra arhitekture Slovenije.

Ustvarjalnica je prostor zabave, igre, ustvarjanja, spoznavanja in druženja. Prostor, kjer lahko otroci od 5. do 12. leta preživljajo prosti čas v spoznavanju arhitekture, oblikovanja bodisi fotografije.

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2

 

Vstopnina

2€

 

Informacije

Več o razstavi.

01/ 5484 282/280
izobrazevanje(at)mao.si

 

Organizacija

MAO

Deli
Skip to content