Knjiga FAO 37.2.1 – Divji Jadran

1. 9. 2013

Knjiga FAO 37.2.1 – Divji Jadran

1. 9. 2013

S publicistom in kuharjem Klemnom Koširjem ter ilustratorko, oblikovalko Barbaro Ogrič Markež se bomo pogovarjali o nastanku in ustvarjanju knjige FAO 37.2.1 –Divji Jadran, ki je edinstvena doživljajska izkušnja.

Knjiga FAO 37.2.1 – Divji Jadran je iskren poskus iskanja samosvojega avtorskega izraza na področju kulinarične literature. Je odprti prostor ustvarjanja, kjer so našle svoje mesto znotraj platnic osebnoizpovedne refleksije avtorja Klemena Koširja na večno temo morja in rib. Skupina šestih ljudi – pisec/kuhar, ilustratorka/oblikovalka, fotograf, skenerist, tiskar in knjigovez – se je podala na raziskovalno pot. Dobrih osem mesecev po prvih pogovorih se je rodila knjiga, ki je izzivalen poskus predrugačenja žanra kuharske knjige. Z 304 stranmi obsega, 35 recepti pestrih morskih jedi in serijo tekstov, ilustracij in fotografij presega dosedanje okvirje kuharskih knjig. Gre za presek umetnosti, norosti, fantazije, osebne izpovedi, natančno opisanih receptov, čudovitih ilustracij Barbare Ogrič Markež, resničnostnih fotografij Janeza Marolta in praktičnih nasvetov ter misli avtorja Klemna Koširja. Gre za do sedaj pri nas nevideno mešanico izraznih dimenzij. Kot so o njej zapisali: »Iskrena, strastna, predana, lucidna, inovativna in samosvoja, obrtniško dodelana in onkraj klišejskih okvirov popularnosti, kot jih kuharske knjige v teh časih uživajo.« Svoj pomemben delež h knjigi so prispevali še Jedrt Maležič kot lektorica, Katja Jenčič kot urednica, Marko Čopi iz studia Paradoks, zadolžen za skeniranje ilustracij in digitalni zapis za tisk, in tiskar Anton Ozimek.

Knjiga FAO 37.2.1 je poklon ustvarjalnemu delu. Vzemite jo v roke in se prepričajte tudi sami. Na prodaj je tudi v trgovini MAO.
 

 

Otvoritev

Pričetek: ob 11.00

 

Vstopnina

Brezplačno

 

Informacije

Naturšček

Celoten program nedeljskega piknika

Deli
Skip to content