Italian Design Day v MAO

2. 3. 2017

Italian Design Day v MAO

2. 3. 2017

Italijansko veleposlaništvo v Ljubljani v sodelovanju z Muzejem za arhitekturo in oblikovanje (MAO) in oblikovalsko agencijo Gigodesign ob dnevu italjanskega oblikovanja (Italian Design Day) vabi na predavanje o multidisciplinarnem oblikovanju. Gosta dogodka bosta Lorenzo Palmeri (Politecnico di Milano) in Luka Stepan (Gigodesign, Ljubljana).

17.45 – Pijača dobrodošlice
18.10 – MAO, uvodni pozdrav 
18.15 – H.E. Paolo Trichilo, uvodni nagovor italijanskega veleposlanika
18.20 – Projekcija kratega filma »Delightful« (avtor: Matteo Garone)
18.30 – Lorenzo Palmeri
19.10 – Luka Stepan
19.30 – Diskusija 

Italian Design Day se v približno 100 mestih po svetu obeležuje 2. marca. Na pobudo italijanskega Ministrstva za zunanje zadeve in mednarodno sodelovanje, Ministrstva za kulturo in turizem v sodelovanju z agencijo Italian Trade Agency ter milanskim Trienalom 100 ambasadorjev italijanskega oblikovanja predstavi svoje delo, procese in realizacijo nekaterih najbolj originalnih projektov zadnjih let.

Predavanje se temi oblikovanja posveti kot aktivnosti z vidika 360°, kar pomeni projektirati izdelke upoštevajoč odnos do ekosistema z mislimi na nove prostore. Italijanski strokovnjak sreča slovenske kolege, da bo v Italiji predstavil njihovo delo in ocenil možnosti za širitev projektov.

Dan italijanskega oblikovanja nas povezuje tudi onkraj naše prestolnice. V Bruslju bodo gostili industrijskega oblikovalca Oda Fioravanti-ja, ki kot mentor sodeluje pri letošnjem 25. bienalu oblikovanja – BIO25 znotraj epizode ‘Novi heroji‘.

Lorenzo PALMERI je docent za industrijsko oblikovanje na milanski univerzi Politecnico. Palmeri se ukvarja z oblikovanjem izdelkov in prostorov za znamke kot Lavazza, Invicta, Guzzini, obenem pa je tudi glasbeni ustvarjalec. Posnel je številne zgoščenke, je avtor zvočnih instalacij. Sprojektiral je glasbene inštrumente kot klaviaturo za Korg in kitaro Paraffina Slapster. Je prejemnik nagrade Good Design Award in je bil med izbranci številnih edicij ADI Design Index.

Luka STEPAN je kreativni direktor oblikovalske agencije Gigodesign v Ljubljani. Po študiju na ljubljanski akademiji ALUO se je odločil za specializacijo pri Ronu Aradu na londonskem Royal College of Art. Delal je za najbolj priznane znamke na svetu kot so Panasonic, Samsung, LG in italijansko podjetje Artemide. Je prejemnik številnih mednarodnih priznanj za oblikovanje kot 7 Red Dot awards in nagrado nemške vlade Designpreis.

Vstop prost. Vabljeni! 

*Dogodek bo potekal v angleškem jeziku. 

 

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2

 

Vstopnina

Vstop prost

 

Informacije

www.mao.si

 

Organizacija

Italijansko veleposlaništvo v Ljubljani
Italijanski inštitut za kulturo v Sloveniji
Gigodesign
MAO
 

Deli
Skip to content