Hiša št. 1

26. 1. 2012

Hiša št. 1

26. 1. 2012

Audio vizualna instalacija – 3D mapiranje

Z audio vizualno umetniško instalacijo bo skupina INDIGOTM Avantgarde osvetlila zgodbo dunajske Zacherlove hiše Jožeta Plečnika in se s tem poklonila 140. jubileju arhitekta.
Mlademu Plečniku bomo sledili od prvega razreda gimnazije v Ljubljani (1882) preko vmesnih postaj, ki so ga pripeljale do seminarja Otta Wagnerja na dunajsko akademijo likovnih umetnosti (1895). Pod njegovem okriljem Plečnik uspe na internem natečaju (1900) in realizira reprezentančne poslovno-stanovanjsko hišo tovarnarja Johana Evangelista Zacherla (1903–1905). Slednja stoji ’30 korakov od cerkve Sv. Štefana’, kot jo omenja Plečnik v pismu bratu Andreju in zanj predstavlja prvi pomembnejši projekt v obdobju njegove mladosti.

Projekt Hiša št.1 v izvedbi skupine INDIGOTM Avantgarde je demonstrativen projekt 3D mapiranja z ambicijo lansiranja prihajajočih dogodkov na prostem, na pročeljih Plečnikovih stavb. Zgodbo okoli nastanka in pomena (Plečnikove) arhitekture bomo kot 3D dokumentarni film v živo predstavili širši javnosti na umetniški instalaciji ter slednjo nadaljevali na številnih delih arhitekta.

O likovni umetnosti, vizualnem komuniciranju in prostorskem mapiranju
Pristop zajema prostorsko in svetlobno oblikovanje, arhitekturo, interiere, fotografijo, video in ulično umetnost z uporabo naprednih vizualizacijskih tehnologij ter pristopov. 3D mapiranje vsebuje elemente v naprej natančno pripravljenih vizualnih vsebin za objekte v popolnem sozvočju z glasbeno podlago. Slednja se od filmskih in podobnih medijev v procesu nastajanja končne projekcije loči po tem, da je izhodišče virtualnega prostora resnična geometrija, na katero se ob zvočni podlagi projicira 3D pripravljena video vsebina. Gledalcu se prikaže iluzija.

 

Otvoritev

Pričetek: ob 20. uri

 

Informacije

Povezani dogodki
Predavanja: Zorec, Vuga, Kučan

 

Organizacija

Kreativna in tehnična produkcija: INDIGOTM Avantgarde pod taktirko EEEM.info

Deli
Skip to content