Fotozgodba naše soseske

5. 9.—4. 11. 2016

Fotozgodba naše soseske

5. 9.—4. 11. 2016

Humana mesta: izzivanje merila mesta

Vabljeni ste, da v fotografski objektiv ali v objektiv pametnega telefona ujamete podobo iz vaših/naših velikih stanovanjskih sosesk, saj bomo tako ustvarili skupni foto album oziroma tematsko zbirko fotografij današnjega stanja sosesk v Sloveniji in drugod.

Fotografije s podnapisi oddajte na internetni strani humancities.uirs.si, kjer se registrirate in za vsako fotografijo izberete eno od petih kategorij:
a.) najprijetnejši prostor moje soseske
b.) poklici v moji soseski
c.) moj sosed
d.) meje moje soseske
e.) skupne vrednote moje soseske

Foto natečaj je odprt od 5.septembra do 31. oktobra 2016 – PODALJAŠANO DO 4. NOVEMBRA 2016.

Mednarodna režija bo za vsako kategorijo izbrala tri fotografije, ki bodo natisnjene kot razglednice s predstavitvijo avtorjevega pogleda na sosesko. Predstavljene bodo ob zaprtju razstave Soseske in ulice v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO) ter spomladi 2017 na potujoči razstavi v okviru projekta Humana mesta.

Natečaj organizira Urbanistični inštitut Republike Slovenije (UIRS) v okviru mednarodnega projekta Humana mesta: izzivanje merila mesta (Ustvarjalna Evropa 2014–2020) in v sodelovanju z Muzejem za arhitekturo in oblikovanje (MAO) ter lokalno iniciativo Skupaj na ploščad!.


 

Informacije

Znane so zmagovalne fotografije!

Prijavi svojo fotografijo: Humancities

 

Organizacija

Urbanistični inštitut Republike Slovenije (UIRS)
Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO)
Skupaj na ploščad!

Deli
Skip to content