DIH • VPIH z ustvarjalci razstave

16. 6. 2018

DIH • VPIH z ustvarjalci razstave

16. 6. 2018

V okviru Poletne muzejske noči vabljeni na voden ogled po razstavi DIH • VPIH z ustvarjalci. Tema letošnjega seminarja Perovič Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani je bila oblikovanje stekla, nastala je v sodelovanju in ob podpori Steklarne Hrastnik 1860.

Razstava prevprašuje temo unikatnega nasproti serijskemu, vprašanje serije znotraj unikatnega, vprašanje vpliva načina izvedbe na podobo in pomen končnega produkta, process based design, vprašanje individualnega proti kolektivnemu v procesu izvedbe »unikatnega«, pomen in potencial napake pri izvedbenem procesu ter skrajne dimenzije izvedljivosti – od minimalnih do maksimalnih.

Na razstavi je prikazan »fizični« rezultat delavnice kot »skulpturo« izdelkov, stekleni totem, ki simbolizira skupek naših raziskovalnih prizadevanj. Spremljata ga dve videoprojekciji, ki prikazujeta proces izvedbe in različne »trenutke« razstavljenih predmetov v interakciji z drugo materijo – svetlobo, barvo, paro, tekočino, življenjem …

Oblikovalski objekti so nastali v sklopu delavnice seminarja Perović na Fakulteti za arhitekturo, Univerze v Ljubljani, v sodelovanju s steklarno Hrastnik 1860, januarja 2018.

 

Avtorji: Vasa J. Perović, Jure Grohar, Anja Vidic
Kustosi: Vasa J. Perović, Anja Vidic, Jure Grohar
Oblikovanje razstave: 
Vasa J. Perović, Anja Vidic, Jure Grohar, 
Žan Šabeder, Gregor Vidmar, Antonia Rubić
Udeleženci: 
Žan Šabeder, Manuela Zavec, Monika Rečnik, Antonia Rubić, Nikolaj Salaj, Gregor Siročić, Kaja Stopar, Gorana Trbić, Gregor Vidmar, Melani Peer, 
Dan David Mravlje Natlačen
Uvodnik:
 Maja Vardjan
Video posneteki: 
Žan Šabeder, Gregor Vidmar, Gregor Siročić
Fotografije: 
Antonia Rubić, Lenart Megušar, Žan Šabeder

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2

Tudi letos bo GoOpti omogočil brezplačne vožnje med ljubljanskimi muzeji!

 

Odprto

Poletna muzejska noč
10.00 – 24.00

 

Vstopnina

brezplačno

Poletna muzejska noč 2018

 

Informacije

01/ 5484 282/280
izobrazevanje(at)mao.si

 

Organizacija

MAO

Deli
Skip to content