Bogo Zupančič: 100 let Inženirske zbornice Slovenije

13. 6. 2019

Bogo Zupančič: 100 let Inženirske zbornice Slovenije

13. 6. 2019

Ob letošnjem svetovnem gradbenem forumu, ki je bil v Cankarjevem domu v Ljubljani, je vodstvo Inženirske zbornice Slovenije (IZS) povabilo kustosa dr. Boga Zupančiča iz Muzeja za arhitekturo in oblikovanje (MAO), da pripravi razstavo s katalogom v slovenskem in angleškem jeziku.

Namen razstave je bil predstaviti udeležencem foruma bogato tehnično tradicijo na Slovenskem in zgodovino zbornice. Večji del te razstave, ki sodi v sklop predstavitev stoletnice organiziranega inženirstva pri nas in ima naslov 100 let Inženirske zbornice Slovenije, je te dni na ogled v avli Fakultete za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani (FGG).

Stoletnica zbornice je pomemben mejnik slovenstva kot tudi tehnične inteligence, saj smo pred stotimi leti dobili ne le zbornico, ampak še Tehniško fakulteto v sklopu univerze v Ljubljani in vrsto tehničnih inštitucij ter začeli v praksi uveljavljati slovensko tehnično terminologijo.

Razstava prikazuje in dokazuje, da smo na slovenske inženirje in njihova dela lahko upravičeno ponosni! Danes slovenski inženirji nadaljujejo odlično inženirsko tradicijo svojih predhodnikov in se soočajo z novimi tehničnimi izzivi ter še naprej dosegajo uspehe in potrditve tako v domačem kot globalnem okolju!

Po razstavi bo v četrtek, 13. junija, ob 17.00 vodil kustos dr. Bogo Zupančič.

 

Lokacija

 Avla FGG, Jamova cesta 2, Ljubljana

 

Vstopnina

brezplačno

 

Informacije

Več o razstavi.

01/ 5484 282/280
izobrazevanje(at)mao.si

Deli
Skip to content