BIO 26. Odprto znanje: Smer K

16. 12. 2019

BIO 26. Odprto znanje: Smer K

16. 12. 2019

Skupina Smer K želi po odličnem začetku na Pedagoški fakulteti, kjer so študentje in profesorji njihovo nomadsko kuhinjo posvojili tako za neformalno skupno kuhanje kot tudi za predavanja in druge posebne dogodke z gosti, predstaviti zgodbe in potenciale projekta, ki predstavlja priložnost za novo ergonomijo učenja. Obiskovalce vabijo k skupnemu kuhanju, iz prve roke bodo lahko preizkusili Smer K in spoznali način delovanja projekta, hkrati pa se bodo pogovarjali o nadaljevanju projekta na Univerzi v Ljubljani.

Smer K bo med bienalom gostila nabor izobraževalnih dogodkov s prehransko tematiko z vodilom okoljskega ozaveščanja. Ključni del projekta je, da skupaj s študenti in gostujočimi strokovnjaki, pripravimo obrok, ki je skrbno izbran za vsak dogodek. Cilj projekta je uvajanje nove učne ergonomije ter povezovanja vseh deležnikov in izobraževalnih ustanov.

O projektu Smer K
Nomadska kuhinja z izvirnim kurikulumom postane testni poligon za razmislek o izobraževalnih praksah, hkrati pa uvaja novo orodje za horizontalno, nehierarhično izmenjavo znanja med študenti, univerzitetnim osebjem in civilnimi deležniki ter s potovanjem med fakultetami spodbuja sodelovanje.

Z uvajanjem družabnih dejavnosti, kot sta kuhanje in skupno prehranjevanje, poskuša prebiti hierarhične odnose in spodbujati odprtost. Smer K je hkrati družabno vozlišče in neformalni prostor učenja, del univerzitetnega vsakdana, ki pa je kot meddisciplinarni prostor učenja in performativno okolje odprt za širšo javnost.

 

Lokacija

Podhod Ajdovščina 

 

Vstopnina

brezplačno 

Deli
Skip to content