BIO 26. Odprto znanje: Smer K
16. 12. 2019
BIO 26. Odprto znanje: Smer K
16. 12. 2019
Skupina Smer K želi po odličnem začetku na Pedagoški fakulteti, kjer so študentje in profesorji njihovo nomadsko kuhinjo posvojili tako za neformalno skupno kuhanje kot tudi za predavanja in druge posebne dogodke z gosti, predstaviti zgodbe in potenciale projekta, ki predstavlja priložnost za novo ergonomijo učenja. Obiskovalce vabijo k skupnemu kuhanju, iz prve roke bodo lahko preizkusili Smer K in spoznali način delovanja projekta, hkrati pa se bodo pogovarjali o nadaljevanju projekta na Univerzi v Ljubljani.
Smer K bo med bienalom gostila nabor izobraževalnih dogodkov s prehransko tematiko z vodilom okoljskega ozaveščanja. Ključni del projekta je, da skupaj s študenti in gostujočimi strokovnjaki, pripravimo obrok, ki je skrbno izbran za vsak dogodek. Cilj projekta je uvajanje nove učne ergonomije ter povezovanja vseh deležnikov in izobraževalnih ustanov.
O projektu Smer K
Nomadska kuhinja z izvirnim kurikulumom postane testni poligon za razmislek o izobraževalnih praksah, hkrati pa uvaja novo orodje za horizontalno, nehierarhično izmenjavo znanja med študenti, univerzitetnim osebjem in civilnimi deležniki ter s potovanjem med fakultetami spodbuja sodelovanje.
Z uvajanjem družabnih dejavnosti, kot sta kuhanje in skupno prehranjevanje, poskuša prebiti hierarhične odnose in spodbujati odprtost. Smer K je hkrati družabno vozlišče in neformalni prostor učenja, del univerzitetnega vsakdana, ki pa je kot meddisciplinarni prostor učenja in performativno okolje odprt za širšo javnost.
Lokacija
Podhod Ajdovščina
Vstopnina
brezplačno