BIO 26. Odprto znanje: Kam gre smer K?

7. 2. 2020

BIO 26. Odprto znanje: Kam gre smer K?

7. 2. 2020

BIO 26 se bliža koncu in želeli bi povzeti dogodke zadnjih nekaj mesecev. Med bienalom je Smer K ustvarila novo platformo za meddisciplinarne razprave in predlagala novo ergonomijo podajanja znanja. Za zaključek bi radi zastavili sledeča vprašanja: Je bila Smer K izziv statusu quo starim učnim formatom? Je bil drugačen pristop koristen? Ali je Smer K treba dodatno nadgraditi?

Platforma je eksperimentirala z novimi oblikami izmenjav znanja. Gostovala je na dveh fakultetah (Pedagoška in Fakulteta za arhitekturo), v študentskem naselju Rožna Dolina in v podhodu Ajdovščina v centru mesta Ljubljana.

Smer K je v času bienala služila številnim prireditvam, kot so druženja s civilnimi predstavniki, predavanja, ki so jih organizirali profesorji, pa tudi kot neformalna platforma za srečanja študentov.

Veliko povratnih informacij s strani profesorjev in študentov kaže na zahtevo po ponovnem premisleku o formalni in strogi postavitvi današnjih izobraževalnih praks, ki so utečena praksa Univerze v Ljubljani. Zato ekipa Smeri K želi deliti zgodbe procesa in predstaviti vpogled v to novo ergonomijo učenja.

Vabimo vas, da skupaj z nami skuhate in preizkusite Smer K ter da skupaj raziščemo, kaj smo se že in kaj se še lahko naučimo iz tega projekta.

Zaključni dogodek Smeri K bo v soboto, 8. februarja od 16. do 19. ure na Fakulteti za arhitekturo in skupaj bomo glasno razmislili o potencialih novega nehierarhičnega učnega okolja.

 

Lokacija

Fakulteta za arhitekturo, Zoisova cesta 12, Ljubljana 

Deli
Skip to content