BIO 25: Odprti poziv zaključen!

11. 7. 2016

BIO 25: Odprti poziv zaključen!

11. 7. 2016

Poziv za sodelovanje na 25. bienalu oblikovanja DALEČ, TAKO BLIZU se je zaključil 10. julija. Prispelo je 375 prijav iz 48 držav (Albanija, Argentina, Avstralija, Avstrija, Belgija, Bosna in Hercegovina, Brazilija, Bolgarija, Ciper, Češka, Črna Gora, Danska, Estonija, Filipini, Finska, Francija, Grčija, Hong Kong, Hrvaška, Indija, Irska, Italija, Izrael, Japonska, Kanada, Kitajska, Latvija, Luksemburg, Mehika, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Poljska, Portugalska, Romunija, Rusija, Srbija, Singapur, Slovenija, Španija, Švedska, Švica, Turčija, Ukrajina, Urugvaj, Velika Britanija, Venezuela, ZDA), nanj pa so se poleg oblikovalcev in arhitektov prijavili tudi multimedijski ustvarjalci, filmarji, pisatelji in pesniki.

V naslednjih dveh tednih bosta kustosinji Angela Rui in Maja Vardjan skupaj s t.i. prevajalci Matali Crasset, Point Supreme Architects, Didierjem Faustinom, Studiem Mischer’Traxler, Studiem Folder in Odom Fioravantijem izbrali udeležence 25. bienala oblikovanja BIO.

Izbrani sodelujoči bodo skupaj s prevajalci in t.i. profili, te prestavlja sedem posameznikov iz Slovenije, ki ne izhajajo s področja oblikovanja in arhitekture, soustvarjali sedem epizod: SPROSTITEV PODZEMLJA, ZAVZETJE GOZDOV, PO UTOPIJI, ČISTO NOVO SOBIVANJE, NOV ZAGON PODEŽELJA, PROŽNOST PRETEKLOSTI in NOVI HEROJI.

Raziskovalni in oblikovalski proces skupin se bo pričel na Uvodnem dogodku med 13. in 17. septembrom 2016 v Ljubljani. S svojimi raznolikimi izkušnjami, znanjem in motivacijo bodo razvile sedem lokalnih intervencij ter se predstavili na razstavi bienala, ki bo potekala med 25. majem in 29. oktobrom 2017 v Ljubljani.

Več o BIO 25>>

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2

Za medije

infobio(at)mao.si
T: 01 548 42 74
M: 041 606 436

Materiali in fotografije>>

 

Informacije

bio(at)mao.si
+386 1 548 42 79
 

 

Organizacija

MAO

Deli
Skip to content