Ajdin Bašić: Stoletje plakata

11. 10. 2015

Ajdin Bašić: Stoletje plakata

11. 10. 2015

Na tokratnem vodenem ogledu se bomo posvetili plakatom s stališča sodobnega grafičnega oblikovalca, saj se bomo z oblikovalcem razstave in spremljajoče knjige, ki velja za enega izmed bolj prepoznavnih grafičnih oblikovalcev mlajše generacije, podali med več kot 200 razstavljenih del različnih avtorjev.

Ajdin Bašić, oblikovalec celostne grafične podobe razstave Stoletje plakata in oblikovalec knjige Stoletje plakata, je uveljavljen in prepoznaven avtor celostnih podob, spletnih predstavitev, knjig, katalogov, plakatov, publikacij, ki veliko sodeluje z različnimi slovenskimi kulturnimi ustanovami. Med drugim je ustvaril tudi celostno grafično podobo za lanskoletni bienale oblikovanja BIO 50 ter oblikoval katalog Designing Everyday Life.

Razstava Stoletje plakata zajema pregled plakata kot množičnega medija vidnih sporočil in poudarjene naloge grafičnega oblikovanja v 20. stoletju na Slovenskem. Na razstavi je predstavljeno okoli 200 plakatov več kot 80 avtorjev, ki so ključno zaznamovali zgodovino grafičnega oblikovanja in našo skupno zgodovino nasploh. Večji del gradiva prihaja iz zbirk MAO, nekaj pa tudi iz slovenskih knjižnic, muzejev, državnih arhivov in zasebnih zbirk.

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2

 

Informacije

01/ 5484 282/80
izobrazevanje(at)mao.si

 

Organizacija

MAO

Deli
Skip to content