Vodstvo po Svetloba kot barva v UGM

Vodstvo po Svetloba kot barva v UGM

V soboto, 24. januarja, bo ob 11:00 v Umetnostni galeriji Maribor vodstvo po razstavi Svetloba kot barva: obarvana in barvna fotografija na Slovenskem od začetkov do leta 1945. Fotograf Branimir Ritonja in kustosinja UGM Taja Toplak bosta spregovorila o zasnovi in konceptu razstave, zgodovini fotografije in o različnih fotografskih tehnikah. 
Kustosinja Taja Toplak bo spregovorila o zasnovi in  konceptu razstave ter predstavila posamezne avtorske opuse in najpomembnejše tematske sklope: krajina, portret, žanrski prizori, tihožitja in dokumentarni prizori iz obdobja med drugo svetovno vojno. Fotograf Branimir Ritonja pa bo govoril o zgodovini fotografije ter nam podrobneje razložil različne fotografske tehnike obarvane in barvne fotografije.
 
Branimir Ritonja (1961) je izvrsten fotograf in zavzet organizator, ki že vrsto let vodi Fotogalerijo Stolp v Mariboru. Ponaša se s 37 samostojnimi razstavami in s sodelovanjem na več kot 500 skupinskih razstavah doma in v tujini. Za svoje delo na področju umetniške fotografije je prejel številne nagrade.
 

foto: Karlo KOCJANČIČ

 

Povezava
http://www.ugm.si/razstave-program/program/program/n/vodstvo-svetloba-kot-barva-2612/

Deli
Skip to content