Pokukajte skozi okno K67 na sejmu Ambient

Pokukajte skozi okno K67 na sejmu Ambient

Med 17. in 22. novembrom se bo na Gospodarskem razstavišču odvil sejem pohištva Ambient Ljubljana. Gre za največjo sejemsko prireditev notranje opreme z zadnjimi trendi v regiji med Milanom in Dunajem, ki že več kot 20 let predstavlja razvoj in dosežke v pohištvu. Samo tukaj je mogoče na enem mestu dobiti pregled nad vso to ponudbo, hkrati pa si ustvariti vtis o tem, kakšno vlogo ima pri načrtovanju izdelkov oblikovanje.

MAO že vrsto let uspešno sodeluje z Gospodarskim razstaviščem Ljubljana. Letos smo na skupno pobudo sodelovanje še poglobili in se sejmu Ambient pridružili na prav poseben način.  Na njem se bo teden dni pred otvoritvijo razstave Saša J. Mächtig: sistemi, strukture, strategije predstavilo eno od pomembnejših oblikovalčevih del – kiosk K67. Te večnamenske modularne enote, ki so v drugi polovici 20. stoletja zaznamovale podobo slovenskih in drugih srednje evropskih mest, so bile uvrščene v zbirko oblikovanja 20. stoletja newyorškega Muzeja moderne umetnosti (MoMA). Mächtigov sistemski pristop, kjer so posamezni objekti in strategije vedno oblikovani kot del širšega sistema, pa je aktualen tudi danes. Na sejmu pokukajte skozi okno K67 in v živo preverite, zakaj je le-ta eden izmed največjih fenomenov slovenskega oblikovanja.

Z vstopnico sejma Ambient pa vabljeni v MAO, kjer si ob predložitvi sejemske vstopnice razstavo Saša J. Mächtig: sistemi, strukture, strategije lahko ogledate s 50% popustom!

Deli
Skip to content