Natečaj Young Balkan Designers 2014

Natečaj Young Balkan Designers 2014

Kulturna organizacija Mikser iz Beograda (Srbija), ki pripravlja festival Mikser, mednarodno platformo za kreativnost in inovativnost, je združila moči z dvema pomembnima regijskima organizacijama – Hrvaškim oblikovalskim društvom in Public Room iz Makedonije – z namenom objave četrte izvedbe regionalnega oblikovalskega natečaja Young Balkan Designers, ki je posvečen prepoznavanju, promociji in razvoju kreativnih potencialov Balkana na področju konceptualnega in produktnega oblikovanja.

Mednarodna žirija bo izbrala deset zmagovalcev, ki bodo vključeni v potujočo razstavo Young Balkan Designers, ki bo v obdobju enega leta potovala na večje regionalne oblikovalske dogodke. Med njimi izbranimi bo žirija določila tri najboljše oblikovalce, ki bodo sodelovali v seriji rezidenčnih delavnic in praktičnega usposabljanja z vodilnimi regionalnimi oblikovalskimi proizvajalci.

Prijava je odprta od 3. februarja do 10. marca 2014, za osebe, stare 35 let ali manj, iz Albanije, Avstrije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Hrvaške, Grčije, Madžarske, Makedonije, Črne Gore, Romunije, Slovenije, Srbije in Turčije. Svojo prijavo s projekti lahko oddate preko spletne prijavnice na: www.ybd.mikser.rs.

Deli
Skip to content