Napovedujemo BIO 25

Napovedujemo BIO 25

Potem ko je Bienale oblikovanja ob svoji 50. obletnici spremenil pogled na tovrstne dogodke po svetu, bo bienale leta 2016 in 2017 nadaljeval v smeri interdisciplinarne platforme sodelovanja, v okviru katere oblikovanje deluje kot katalizator sprememb in napovedovalec prihodnosti.

BIO deluje kot preizkusni poligon, na katerem se oblikovanje uporablja kot sredstvo za raziskovanje in izboljšanje našega vsakdanjega življenja. BIO raziskuje različne multidisciplinarne oblikovalske pristope, ki vplivajo na sisteme, načine proizvodnje, storitve, znanstveno raziskovanje, družbene vede in nepričakovane pogoje, s katerimi oblikujemo naše bivalno okolje. Njegove različne teme so odraz lokalnih in globalnih zahtev, njegovi vsestranski projekti si prizadevajo ustvariti prožne strukture, ki se lahko s časom razvijajo ter se nadaljujejo še po zaključku bienala.

Mednarodni odprti poziv za sodelovanje bo objavljen spomladi 2016, delovni procesi izbranih sodelujočih bodo trajali od poletja 2016 do pomladi 2017. BIO 25 razstava bo na ogled med 25. majem in 29. oktobrom 2017.

Več o BIO.

Deli
Skip to content