Napovedan razpis za Evropsko nagrado za urbani javni prostor 2016

Napovedan razpis za Evropsko nagrado za urbani javni prostor 2016

Napovedan je razpis za Evropsko nagrado za urbani javni prostor 2016. Nagrado od leta 2000 na dve leti podeljuje Center za sodobno kulturo iz Barcelone, izpostavlja pa pomen javnega protora v demokratičnem življenju mest. Leta 2012 je nagrado prejela slovenska Prenova nabrežij reke Ljubljanice.

Nagrada se podeljujejo avtorjem posegov, ki ustvarjajo, ohranjajo ali izboljšujejo demokratično kakovost urbanih prostorov. Dela se lahko prijavijo brezplačno preko spletne strani nagrade med 13 januarjem in 22 februarjem, eden od pogojev pa je, da so bila le-ta opravljena v evropskih mestih med leti 2014 in 2016.

Letošnja žirija je sestavljena iz desetih članov, ki jim predseduje arhitekt Enric Batlle (CCCB), vključuje pa direktorje šestih institucij: Deutsches Architekturmuseum, DAM, Frankfurt, Arkkitehtuurimuseo, Helsinki, La Cité de l’Architecture et du PATRIMOINE, Pariz, Architekturzentrum Wien, AZW, Dunaj, The Architecture Foundation, AF, London in MAO.

Novost letošnje žirije sta dva samostojna člana – zgodovinar in kritik Hans Ibelings ter poljska arhitektka Ewa P. Porebska. Deseti član pa prihaja iz CCCB in nima pravice do glasovanja.

Zmagovalca bodo razglasili na slavnostni podelitvi nagrad junija v Barceloni.

Na Twitterju delite svoje misli in spodbudite avtorje, da prijavijo svoja dela z oznako #MyPublicSpace.

Več o nagradi!

Deli
Skip to content