Mednarodni kreativni izziv: Design (dis)ability

Mednarodni kreativni izziv: Design (dis)ability

RogLab v sodelovanju z YHD – Društvom za teorijo in kulturo hendikepa razpisuje DESIGN (DIS)ABILITY, mednarodni kreativni izziv, namenjen oblikovanju modnih dodatkov za gibalno ovirane, ki za gibanje uporabljajo voziček. Večina dodatkov, ki jih gibalno ovirani danes dobijo na trgu, so namreč funkcionalni – v osnovi niso namenjeni gibalno oviranim ali pa so zasnovani kot medicinski pripomoček. Z natečajem torej ne iščejo niti medicinskega niti športnega pripomočka, temveč sodobno zasnovane, vizualno privlačne, moderne in uporabne modne dodatke, ki so funkcionalni in estetski hkrati. Predmet razpisa so rokavice, preklopni kolenogrelnik in pelerina. več »
Predloge bodo ocenili Sanja Grcić (Društvo SOTO); Špela Šubic (Muzej za arhitekturo in oblikovanje); Klaudija Poropat (YHD – Društvo za teorijo in kulturo hendikepa); Tea Pristolič (RogLab) in Nejc Stupan (RogLab).

Rok za prijavo oblikovalcev ali oblikovalskih skupin je 16. 5. 2014.
Vse podrobnejše informacije o predmetu razpisa, rokih, načinu oddaje ter merila za ocenjevanje so dostopne na spletni strani RogLaba in na naslovu info@roglab.si.

Deli
Skip to content