11. mednarodni natečaj oblikovanja Trieste Contemporanea 2014

11. mednarodni natečaj oblikovanja Trieste Contemporanea 2014

Trieste Contemporanea objavlja 11. mednarodni natečaj oblikovanja Trieste Contemporanea 2014  z namenom priprave razstave originalnih oblikovalskih rešitev Srednje in Vzhodne Evrope.

Sodelujoči naj izberejo temo ali predmet obravnave, ki je originalen s prepoznavnimi potezami prostora v eni izmed držav, ki so vključene v razpis. Namen je namreč izpostaviti njihovo kulturno in turistično vrednost. Rešitve, prispele na natečaj, naj sestavlja izviren primer sodobnega oblikovanja v obliki spominka, ki ga je mogoče izdelati v omejeni in finančno dostopni produkciji, ki naj ga dopolnjuje informativna zloženka. Dodatna nagrada Trieste Prize bo podeljena najboljšemu projektu, ki bo vključeval temo Tethyshadros insularis, dinozavra, ki je živel na področju današnje Italije pred 70 milijoni let. Znan je tudi kot Dinozaver Antonio, razstavljen je v tržaškem Civico Museo di Storia Naturale.

K sodelovanju so vabljeni oblikovalci in oblikovalke, ki so rojeni v Albaniji, Avstriji, Belorusiji, Bosni in Hercegovini, Bolgariji, na Hrvaškem, Češkem, Madžarskem, v Italiji, Makedoniji, Moldaviji, Črni gori, Poljski, Romuniji, Slovaški, Sloveniji, Ukrajini, Estoniji, Nemčiji, na Kosovu, v Latviji, Litvi in Turčiji. Rok za prijave je 15. junij 2014. Več informacij in prijavni obrazec »

Izbrana dela bodo razstavljena na zaključni razstavi v Trstu in objavljena v spletnem katalogu na strani Trieste Contemporanea. Razstava v Trstu bo septembra 2014 vključena v vzporedni program programa BIO 50: ZDAJ.

 

Povezava
http://bio.si/sl/news/373/11-mednarodni-natecaj-oblikovanja-trieste-contemporanea-2014-del-bio-50-zdaj-programa/

Deli
Skip to content