Aljaž Celarc, In Vivo, 2016

Razstava

Nič ni večno

OTVORITEV
hour ČET. 18.5.2017

18.5.-25.6.2017

Skupinska razstava z delovnim naslovom Nič ni večno se posveča sodobnim praksam v polju medijskih umetnosti. Trije domači avtorji oziroma skupine, ki so se v preteklih letih dosledno in kontinuirano ukvarjali s statusom medijske podobe in vizualnim sprevračanjem percepcije gledalca, predstavljajo nove(jše) projekte, kjer posredovana podoba postopoma prehaja v obravnavo stvarne materije. Neposredno izkustvo tako dopolni oziroma nadomesti posredovano podobo.

V svojih delih se izbrani avtorji in skupine posvečajo idejam minljivosti, nestanovitnosti in efemernosti, ki so svojstven odziv na stanje stvari v sodobnem svetu. Edina stalnica življenja je nenehna spremenljivost. Nič ni večno, vse je v gibanju. To se na eni strani nanaša na ustvarjalne prakse predstavljenih umetnikov, ki vselej iščejo nove rešitve in se ne ustavljajo pri uveljavljenih vzorcih, na drugi strani pa se navezuje na neskončne naravne in družbene procese nastajanja, spreminjanja in izginjanja. Na ogled bodo tri prostorske intervencije, ki se nanašajo na dojemanje in organizacijo bivanjskega okolja, naravnega ali umetnega.

Avtor razstave: Miha Colner
Avtorji: Aljaž Celarc, Klemen Ilovar in Dan Adlešič

Razstava je del programa Projektni prostor, ki ga sestavljajo manjše na letnem razpisu izbrane občasne razstave s krajšim časom trajanja.

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2

Informacije

infobio(at)mao.si
01/ 54842 80/74

Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

Organizacija

MAO