arhiv Community Kit

Razstava

Community Kit

12.10.-3.12.2017

Community Kit se je v želji po vzpostavitvi infrastrukturne in virtualne platforme preobrazil v teoretsko-umetniško raziskovalno omrežje. V poskusu oblikovanja podpornega sistema za nastajajočo oz. že obstoječo skupnost v Fužinah so avtorji ciljno točko prvotnega projekta, posega v parku, preusmerili v raziskovanje temeljev same skupnosti. Za razumevanje kompleksnega pojava skupnosti je bil nujno potreben obrat k arhetipskim socialnim strukturam in razmislekom o človeku prihodnosti ter k raziskovanju temeljnih predmetnih in dogodkovnih točk, ki oblikujejo skupnost in prostor njenega bivanja. Da bi slednjo opredelili kar se da celostno, je bilo k sodelovanju povabljeno večje število posameznikov, ki so prek interdisciplinarno zasnovanih avtorskih projektov interpretirali zastavljena tematska izhodišča (telo, vir energije in informacij, zoē in bios, utopija).

Te vsebinske segmente razstavnih projektov so avtorji nadalje analizirali tudi znotraj dejanske skupnosti in njenega prostora – pogovori s prebivalci Fužin, zbrani v avdiovizualni dokumentaciji, so ponudili odslikavo teoretski aktivnosti. Ta je omogočila pogled na razdaljo med spekulativno mislijo umetniških interpretacij ter konkretnim in bolj osebnim razumevanjem pojmov skupnosti in prostora, integriranih v vsakdan vsakega posameznika.

Izstop iz spoja človeka in prostora so avtorji želeli izvesti v obliki publikacije, krajših prispevkov, ki se dotikajo fenomena prostora s številnih vsebinskih gledišč, tudi onkraj diskurza arhitekturnih in urbanističnih praks.

Trije deli, ki v medsebojnih prepletih sestavljajo Community Kit, služijo kot platforma za nove razmisleke o pojmih skupnosti in prostora.

Avtorji koncepta: Aljaž Rudolf, Lara Reichmann, Jan Krek, Eva Smrekar
Avtorji projektov: Lara Reichmann, Jan Krek, Urška Preis, Aljaž Rudolf, Gašper Torkar, Eva Smrekar, Amadej Mravlak, Mariša Milovanović, Maks Bricelj, Karolina Gaja Rupnik Caruso, Veronika Hozjan, Nika Erjavec, Tamara Lašič Jurković, Lea Kukovičič, Deja Vrbnjak
Avtorji dela s skupnostjo: Lara Reichmann, Jan Krek, Blaž Šenica, Martin Valinger Sluga, Irid Sevšek
Avtorji prispevkov za publikacijo: Lev Kreft, Eva D. Bahovec, Mojca Puncer, Marina Gržinić, Martina Jurak, Lovrenc Rogelj, Pia Prezelj, Eva Smrekar, Miha Turšič
Grafična interpretacija: Marin Berović

Razstava je del programa Projektni prostor, ki se odvija na podstrehi gradu Fužine, kjer se predstavljajo koprodukcijski projekti s področja arhitekture, oblikovanja in fotografije, izbrani na letnem razpisu.

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2

Spremljevalni program

Ta veseli dan kulture 2017
Voden ogled
3.12. ob 16.00

Informacije

infobio(at)mao.si
01/ 54842 80/74

Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

Organizacija

MAO