ARHITEKTURA
OBLIKOVANJE
FOTOGRAFIJA
BIO

Delovni čas muzejske trgovine Torek - nedelja:
10.00 - 18.00

Informacije
Helena Potokar, Katarina Metelko
T + 386 (0)1 548 42 80
Spletna trgovina MAO je še v izdelavi. Prosimo, da za naročilo izdelkov pišete na
helena.potokar@mao.si
ali
katarina.metelko@mao.si

Faraway, So Close - BIO 25

Uredile: Maja Vardja, Angela Rui in Cvetka Požar
Izdajatelja: MAO Ljubljana & Motto Berlin
Ljubljana 2017, str.342, ang., ill. 
ISBN 978-2-940524-69-3

Izšla je knjiga 25. bienala oblikovanja Daleč, tako blizu, ki so jo uredile Maja Vardjan, Angela Rui in Cvetka Požar. Knjigo je izdal MAO Ljubljana in Motto Berlin!

Knjiga predstavlja sedem raziskovalnih epizod bienala in njihovo interakcijo z lokalnimi arhivi in širšimi paradigmami, in poskuša raziskati načine, kako spremeniti cilje kulture oblikovanja, kako se odvrniti od nujnega reševanja problemov ter namesto tega odpreti nova področja opazovanja in eksperimentiranja ter kako gledati na ta naseljen in za bivanje primeren svet kot to, kar je in kar postaja in ne, kar mislimo, da bi v idealnem primeru moral biti.

Avtorji besedil so Nabil Ahmed, Andrea Branzi, Tony Côme, Brendan Cormier, matali crasset, Domitilla Dardi, Odo Fioravanti, Didier Fiúza Faustino, Studio Formafantasma, Thomas Geisler, Rory Hyde, Alexandra Midal, mischer’traxler studio, Dimitrij Mlekuž, Point Supreme Architects, Emanuele Quinz, Renata Salecl, Anna-Sophie Springer, Studio Folder, James Westcott, Elia Zenghelis ter mnogi drugi

Knjiga vsebuje obsežen dokumentarni fotoesej avtorjev Delfina Sisto Legnanija in Marca Cappellettija.

Cena: 29,00 €