Thumb

Prosto delovno mesto kustos dokumentalist - M/Ž

Muzej za arhitekturo in oblikovanje objavlja prosto delovno mesto kustos dokumentalist - M/Ž. Vse zainteresirane vabimo, da oddajo prijavo.

Naziv delovnega mesta:
Kustos dokumentalist M/Ž

Rok za prijavo:
1.  april 2018

Kontaktna oseba:
MILJKOVIĆ SAŠA, telefon: 01 54 84 270 oz po el. naslovu mao@mao.si.

Opis delovnih nalog:
Vodenje, usklajevanje s strokovnimi delavci, nadzor in organiziranje dokumentacijskih postopkov in procesov, zbiranje, priprava, procesiranje in kroženje dokumentarnih materialov glede zbirk, razstav in ostalih aktivnosti ter dogodkov v muzeju, vzdrževanje dokumentacijskega sistema v sodelovanju s kustosi, skrb za akcesijsko in inventarno knjigo muzeja, skrb za označevanje in vnos dokumentacije v zbirke in dogodki podatkov, nadzor nad uporabniki dokumentacijske zbirke in dogodki, sodelovanje z dokumentalističnimi službami v drugih muzejih, urejanje in upravljanje s fotografskim materialom v sodelovanju z zaposlenimi v knjižnici/medijskem centru, sodelovanje pri raziskovalnih projektih, izdelava evidenc in statističnih poročil ter publiciranje izsledkov, sodelovanje pri pripravi razpisnih in projektnih, dokumentacij za muzejske projekte in zunanje uporabnike, sodelovanje pri razstavnih in drugih dejavnostih muzeja, priprava in izdelava vhodnih/izhodnih, dokumentov za muzealije, izdelava evidenc in statističnih poročil ter publiciranje izsledkov, priprava politik dokumentacije: dokumentacijskega načrta s časovnico, politike inventarizacije s priročnikom, sistem za pregled inventarja (z zagotovljeno politiko vzdrževanja), politiko katalogiziranja itd. Sodelovanje pri strateških načrtih, dokumentih o zbiralni politiki in drugih skupnih dokumentih muzeja.

Zahtevana izobrazba:
visokošolska 2. stopnje, visokošolska univerzitetna (prejšnja) ipd., humanistika

Trajanje zaposlitve:
do 31. decembra 2018

Delovne izkušnje:
6 mesecev

Vozniški izpit:
B kategorija

Znanje jezikov:
angleški jezik razumevanje dobro, govorjenje dobro, pisanje dobro

Računalniška znanja:
urejevalniki besedil - zahtevno, delo s preglednicami - osnovno, delo z bazami podatkov - osnovno, poznavanje računalniških omrežij - osnovno, poznavanje operacijskih sistemov - osnovno, računalniško oblikovanje – osnovno

Drugi pogoji:
umetnostno zgodovinska smer, arhitektura. Znanje uporabe fotografske in multimedijske opreme, poznavanje področij MAO, sposobnost za timsko delo, samostojno odločanje, organiziranost, natančnost, sposobnost pisnega in ustnega izražanja, osnove poznavanja zakonodaje in postopkov s področja dediščine

Prijave s prilogami sprejemamo do vključno 1. aprila 2018 na elektronski naslov: mao@mao.si.

Več informacij>>

Thumb

Video Future Architecture

Future Architecture platforma vas vabi, da si ogledate videoposnetek intervjujev z nekaterimi sodelujočimi na navdihujoči Creative Exchange 2018, ki je potekakala 15. in 16. februarja v MAO v Ljubljani. Udeleženci so izmenjali svoja mnenja in ideje o Future Architecture ter njihovem znanju in izkušnjah, pridobljenih med sodelovanjem s platformo. 

Future Architecture 2018 Creative Exchange je evropsko srečanje ljubiteljev arhitekture in oblikovanja ter strokovnjakov. Večdnevni javni dogodek je s predavanji, pogovori, predstavitvami, parcelami in koktajli omogočil srečanja ter interakcije med kulturniki,  obetavnimi ustvarjalci in občinstvom preko formatov Matchmaking Conference, Focus Talks in Future Architecture Fair.

Creative Exchange je letni dogodek, ki zaznamuje začetek novega evropskega cikla arhitekturnega programa, sestavljen iz razstav, konferenc, delavnic, predavanj in različnih dogodkov Future Architecture po vsej Evropi. Dogodek zbere več kot 200 arhitektov, oblikovalcev, mislecev in aktivistov, ki skupaj razpravljajo o prihodnosti arhitekture in zgrajenih okolij.

Se vidimo naslednje leto!

Video letošnje Creative Exchange si lahko ogledate tukaj>>
 
Thumb

Mesec kulture 2018

Mesec kulture poteka tradicionalno že 16 let pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Ljubljani. Za študente Univerze v Ljubljani se organizira pester nabor kulturnih dogodkov in brezplačen ogled gledališčnih predstav ter muzejev.

V tednu od  12. do 18. marca bo potekal teden odprtih vrat muzejev in galerij. Vabljeni da v tem času obiščete katero izmed kulturnih ustanov, v katere imate brezplačen vstop!

Med njimi je tudi Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO). Obiščete nas lahko od torka do nedelje med 10.00 in 18.00 uro.

Seznam ostalih dogodkov lahko preverite tukaj>>

Thumb

Podaljšana razstava (Ne)uresničeni parlament

V grajski kapeli smo podaljšali razstavo (Ne)uresničeni parlament. Gre za zadnjo razstavo v ciklu razstav Plečnikovi študenti v zbirkah MAO, na njej pa so v ospredju neuresničeni projekti slovenskega parlamenta in stavba parlamenta arhitekta Vinka Glanza. Razstava bo na ogled do 6. maja 2018.

1 2 3 4 5  ...