Thumb

BIO 25: Daleč, tako blizu

Kmalu odkrivamo program 25. bienala oblikovanja - BIO 25: Daleč, tako blizu, ki bo javnosti na ogled od 25. maja do 29. oktobra 2017 v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO) ter na sedmih drugih lokacijah po Sloveniji. Preglejte okvirni program uvodnega tedna in si zabeležite datume. bio.si/sl/program/

Thumb

Kam čez vikend? V MAO!

Kam čez vikend? V MAO!
Ker se razstava Končna postaja: morje? počasi izteka, nam pomladni veter prinaša pogostejša vodstva po razstavi in po gradu Fužine.

1. 4. | 11.00 - Vodstvo po gradu Fužine s Katarino Metelko
2. 4. | 11.00 - Katarina Metelko: Končna postaja: morje?
9. 4. | 11.00 - dr. Katarina Katja Predovnik: Končna postaja: morje?
22. 4. | 11.00 - Vodstvo po gradu Fužine s Katarino Metelko v angleškem jeziku (odslej vsako zadnjo soboto v mesecu)
23. 4. | 11.00 - Nikola Pongrac in Špela Šubic: Končna postaja: morje? 

VABLJENI!

Thumb

Dom v Arzenalu v izboru Architizer A+Awards

Dom v Arzenalu, predstavljen v slovenskem paviljonu na 15. mednarodni razstavi arhitekture na beneškem bienalu, ki so ga arhitekturno zasnovali dekleva gregorič architekti pod vodstvom kustosov Tine Gregorič in Aljoše Dekleva, se je v kategoriji kulturni paviljoni uvrstil med pet finalistov za nagrade Architizer A + Awards. Glasovanje za najboljše projekte je odprto do 31. marca. Oddajte svoj glas za Dom v Arzenalu.

Architizer A + Awards letos že petič podeljuje digitalna platforma osredotočena na arhitekturo in oblikovanje Architizer,, njihov namen pa je izpostaviti najboljše arhitekturne stvaritve. Zmagovalci bodo znani 11. aprila, nagrade pa bodo podeljene na gala dogodku 11. maja. Več o Architizer A+Awards.

Thumb

Objavljen razpis za nagrado N.I.C.E. 2017

N.I.C.E. je evropska nagrada, ki spodbuja inovacije in eksperimente s področja kulturnih in kreativnih industrij, posebno pozornost pa posveča tistim projektom, ki omogočajo preseganje sektorskih omejitev ter ponujajo rešitve za izzive naše prihodnosti. Tema letošnjega cikla je ustvarjanje vključujočega sveta, na razpis pa se lahko prijavijo projekti s področij digitalnih tehnologij, skrbi za zdravje, izobraževanja, hrane in prehrane, mobilnosti, energije, dediščine in kulture, okolja in podnebja ter drugo. Sodelujejo lahko  posamezniki in podjetja iz kulturnih in kreativnih sektorjev, vključno z oblikovalci, arhitekti, filmarji in gledališčniki, vizualni umetniki in multimedijski ustvarjalci. V skladu za nagrade je letos 20.000€, razpis pa je odprt do 30. aprila 2017.

Več o razpisnih pogojih in načinu prijave>>

1 2 3 4 5  ...