Thumb

Sanacijska dela v MAO

Zaradi sanacijskih del v enem od razstaviščih prostorov bo do konca tedna nekoliko moten ogled razstave Stanko Kristl, arhitekt. Humanost in prostor. Tako je ta teden ogled razstave brezplačen.

Zaradi morebitnih nevščečnosti se opravičujemo!

Thumb

Razpis za Pro Carton Young Designers Award 2018

Evropsko združenje proizvajalcev kartona in kartonske embalaž vabi študente oblikovanja, da prijavijo izdelke iz kartona v štirih kategorijah. Med prispelimi prijavami bodo izbrali 6 finalistov in 4 zmagovalce. Avtorji izbranih projektov bodo skupaj s profesorji povabljeni na razglasitev zmagovalcev na kongresu ECMA v Rigi, štirje zmagovalci pa bodo med drugim obiskali podjetje Metsä Board na Finskem ter se udeležili usposabljanja v podjetju Mayr-Melnhof Packaging v Avstriji.

Rok za prijave je sredina maja 2018.

Za najljubši projekt ožjega izbora bo glasovala tudi splošna javnost - zmagovalec z največ glasovi bo prejel iPad, kot tudi eden od glasovalcev.

Več>>

Thumb

3. dan odprtih vrat v ateljejih arhitektk, gradbenic in oblikovalk

Ob mednarodnem dnevu žena, 8. marca 2018, Women's Creativity since the Modern Movement (MoMoWo) organizira že tretji dan odprtih vrat v ateljejih arhitektk, gradbenic in oblikovalk, ki se bo odvijal v Lizboni, Oviedu, Parizu, Torinu, na Slovaškem in Sloveniji.

Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta ZRC SAZU, ki je partner projekta MoMoWo s podporo Ustvarjalne Evrope, projektantkam ponuja možnost, da na dan žena širši javnosti, študentom, obrtnikom in gradbenim podjetjem predstavijo svoje delo. Arhitektke, gradbenice in oblikovalke, ki bi želele predstaviti svoje delo in projekte se lahko za sodelovanje prijavijo do 12. februarja.

Več>>

Thumb

Všeč mi je 2018!

Pridružite se pogovoru, raziskujte, izberite in glasujte za svojo najljubšo idejo. Avtor najbolj priljubljene ideje bo povabljen, da le-to predstavi na Matchmaking konferenci v Ljubljani in dobi priložnost, da postane del evropskega arhitekturnega programa za leto 2018.

Foto: Ephemerality, image-making, space and the body, Diego Ferrari in Andy Day.

Več>>

1 2 3 4 5  ...