Thumb

17. dnevi Orisa

Letošnji arhitekturni simpozij bo potekal med 14. in 15. oktobrom v Koncertni dvorani Vatroslava Lisinskog v Zagrebu. Na njih bodo sodelovali RCR Arquitectes, arhitekturni biro Schmidt Hammer Lassen Architects, Angonese Walter Architect, Davor Mateković, Go Hasegawa, Vedran Mimica, architecten de vylder vinck taillieu ter Ofis arhitekti, poseben gost pa bo Krešimir Damjanović.

Več>>

Thumb

Praznujmo grajski rojstni dan v muzeju!

Svoje najmlajše in njihove prijatelje presenetite z ustvarjalnim in zabavnim praznovanjem rojstnega dne v renesančnem dvorcu ali njegovi okolici. Za en dan se lahko otroci prelevijo v dvorjane in grajske gospodične ali pa postanejo sloviti arhitekti, oblikovalci in fotografi. Izbirate lahko med različnimi muzejskimi programi, prinesete svojo glasbo, hrano in pijačo ter slavljenca presenetite s posebnim darilom in zgoščenko s fotografijami iz praznovanja. Nepozabno grajsko doživetje za najmlajše!

Po predhodni najavi (vsaj 14 dni vnaprej)
Trajanje: 2 uri; do 30 otrok
Informacije:
01 548 42 82
izobrazevanje(at)mao.si
Thumb

Plečnik, mesto in jaz

V petek, 20. oktobra ob 18.00 vabljeni na Javno uredniško konferenco v Plečnikovo hišo. Plečnik, mesto in jaz raziskuje Plečnikove urbane intervencije, ki bodo objavljene kot Dossier na angleški spletni platformi Architectuul, spletni publikaciji za arhitekturo in platformi za spletno arhitekturno skupnost, ustanovljeni leta 2010. Architectuul bo preko svojega kataloga odprtih besedil, podatkovne baze arhitekturnih projektov, povezal Plečnikove projekte v Dossier z razpravo o njegovih idejah. Pripravo publikacije bo v Plečnikovi hiši spremljala javna uredniška konferenca s sodelujočimi avtorji.

Sodelujejo Aljoša Dekleva, Tina Gregorič (dekleva gregorič arhitekti), Christian Burkhard, Boštjan Bugarič (Architectuul), Andrej Hrausky (Galerija Dessa, arhitekturni center), Ana Porok (Plečnikova Hiša), Thibaut de Ruyter, Maruša Zorec (Arrea arhitektura).

Pred tem bo 45 minutni sprehod skozi Plečnikovo Ljubljano z zborom pred Križankami ob 17. uri. Dogodek bo potekal v angleščini, vhod je brezplačen. Prosimo, potrdite svojo prisotnost vnaprej na: prijava@mgml.si ali 01 24 12 506.

Več>>

Thumb

Poziv za The Cradle to Cradle Product Design Challange!

Mednarodni natečajomogoča sedanjim, nastajajočim in bodočim oblikovalcem, da se naučijo in uporabljajo kritične strategije za predstavitev izdelkov za krožno gospodarstvo. Sodelujte v štirih kategorijah: najboljši celostni projekt, najboljša uporaba materiala Cradle to Cradle, najboljša uporaba Autodesk Fusion 360 ter najboljša uporaba aluminija.

Prijava poteka v treh korakih: najprej se prijavite na spletni tečaj, kjer se naučite principov, strategij in primerov uporabe oblikovanja v krožnem gospodarstvu, v drugem koraku raziskujte materiale s certifikatom Cradle to Cradle, na koncu pa razvijte inovativen proizvod ali sistem izdelkov.

Zmagovalni projekti prejmejo denarne nagrade, tretji korak pa mora biti oddan do 1. decembra.

Več>>

1 2 3 4 5  ...