Thumb

Rezidence za delavnico v okviru VIENNA DESIGN WEEK

V okviru VIENNA DESIGN WEEK razpisuje In Residence - Design Dialogues, deset rezidenc za delavnico "INTRA-TEMPORALITY", ki bo potekala od 27. do 30. septembra na Dunaju. Vodili jo bodo oblikovalci Julien Carretero in Zanellato/Bortotto. 

Rok za prijave 19. september 2018.
Thumb

Future Architecture na ArchDaily seznamu 50 referenčnih virov

Instagram je močno vplival na arhitekturo, s tem, da je oblikovalcem omogočil preprost način za predstavitev svojega dela in vplivanje na samo zasnovo zgradb. Na Instagramu je na voljo tisoče arhitekturnih virov, ki jih morajo oblikovalci upoštevati v katerikoli fazi svoje kariere. Za mlade študente arhitekture pa je ta ogromen labirint predlogov, zgodb in tem lahko nepregleden in moteč.

Zato je arhitekturni portal ArchDaily sestavil seznam 50 najbolj referenčnih in inspirativnih virov na Instagramu, priporočenih za študente arhitekture uvrstil Future Architecture, prvo vseevropsko arhitekturno platformo, ki jo koordinira MAO Slovenia. Oglejte si celoten seznam in ostanite na tekočem z najbolj aktualnimi arhitekturnimi stvaritvami!
Thumb

Natečaj Make Smthng Week

Greenpeace želi začeti teden Make Smthng 2018 z javnim artivizmom, instalacijami in akcijami v trgovskih okoljih po vsem svetu, in z njimi ustvarjati kreativne motnje Črnemu petku, ki je postal sinonim za osrednjo orgijo potrošniške družbe. Iščejo se družbeno kritični umetniški predmeti ali javne instalacije / performansi iz recikliranih ali odpadnih materialov.

Predlog mora vsebovati eno zasnovo za javno instalacijo in eno gverilsko izvedenko ideje, ki bi ljudje lahko preprosto rekreirali doma ali v svojih skupnostih.
Rok za prijave 3. oktober
Thumb

Preverite še preostale Future Architecture dogodke

20 članov iz 16 mest v okviru letošnjega evropskega arhitekturnega programa konferenc, razstav, delavnic in drugo se zaključuje oktobra. Preverite dogodke, ki se bodo zvrstili še v mestih Lizbona, Berlin, London in Barcelona.

Več.

1 2 3 4 5  ...