Thumb

Aktualno javno naročilo

Muzej za arhitekturo in oblikovanje je v četrtek, 2. avgusta 2018, objavil javno naročilo. Predmet javnega naročila je administrativna in organizacijska podpora pri izvedbi predizbornih postopkov Centra za kreativnost za faze A1, A2, A3 in drugih podpornih aktivnostih.
 
 
Thumb

(Pra)stol. Mednarodni natečaj industrijskega oblikovanja 2018

Festival Lesa razpisuje 4. mednarodni natečaj za oblikovanje lesenega stola kot poklon Kočevskemu pragozdu. Sodelovanje na natečaju oblikovalcem in ustvarjalcem ponuja možnost, da s svojim pogledom na odnos »pragozd – človek« uresničijo svojo idejo.

Natečaj je odprt za kreativne, ustvarjalne posameznike, starejše od 18 let, zmagovalec pa bo poleg izdelave prototipa stola prejel še 40 ur uporabe prototipne delavnice, bivanje v Kočevju v času Festivala lesa 2018 med 11. in 14. oktobrom ter strokovno voden sprehod do roba kočevskega pragozda.

Rok za prijavo je 1. september 2018.

Več>>

Thumb

Trieste Contemporanea 2018: odprti poziv!

Objavljen je odprti poziv za 13. izdajo mednarodnega oblikovalskega natečaja Trieste Contemporanea, katerega cilj je prestaviti nabor oblikovanja in oblikovalcev iz držav Srednje-vzhodne Evrope.

Letošnja izdaja temelji na dvoletnem projektu Harbour for Cultures (H/C), ki se ukvarja z že desetletja zapuščenim in propadajočim tržaškim pristaniščem Porto Vecchio. H/C deluje kot inkubator, kjer kustosi, umetniki in profile različnih disciplin reinterpretirajo običajne funkcije pristanišča, da ta postane prostor med prihodom, pripadnostjo in odhajanjem, prostor, kjer se, namesto izmenjave blaga, vrši izmenjava kultur.

H/C tako s Trieste Contemporanea vključuje tudi oblikovalce, da se s svojimi deli pridružijo raziskovanju te utopije - sodelujoči so vabljeni, da ustvarijo izviren in inovativen predmet za “pristanišče kultur“.

Na pozivu lahko sodelujejo oblikovalci rojeni v državah članicah Srednje evropske iniviative (CEI): Albanija, Avstrija, Belorusija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Češka, Črna Gora, Hrvaška, Italija, Makedonija, Madžarska, Moldova, Poljska, Romunija, Slovaška, Srbija, Slovenija in Ukrajina. Letos pa lahko sodelujejo tudi oblikovalci rojeni v Estoniji, Nemčiji, na Kosovu, Latviji, Litvi in Turčiji.

Med vsemi prispelimi prijavami bo posebna žirija podelila štiri denarne nagrade, višina glavne nagrade je 4000€.

Rok za prijavo je 15 julij, nagrajenci bodo objavljeni na spletni strani Trieste Contemporanea najkasneje 31. julija, nagrade pa bodo podeljene na posebni slovestnosti v septembru.

Več>>

Thumb

Brike ponovno na gradu Fužine

Praznik vina se bo odvijal 12. julija od 19.30!

Podprta z glasbo in zabavo je prireditev Brike v mestu ena najbolj simpatičnih tovrstnih v Sloveniji, letos pa se bo tradicionalno dobrodelna prireditev Društva ženske in vino na gradu Fužine odvijala že drugič.

Društvo ŽENSKE IN VINO je prostovoljno društvo, ki skrbi za organizacijo in izvedbo vinskih, enogastronomskih, kulturnih ter dobrodelnih prireditev. Namen društva je razvoj vinske kulturne dejavnosti in širjenje kulture pitja vina, širjenje kulturne dediščine na področju vina in jedi iz Brd ter drugih krajev po Sloveniji in širše. Hkrati so cilji društva tudi druženje žensk, organizirano uresničevanje vinsko kulturnih dejavnosti, izobraževanj in promocija slovenskega vina ter turizma v Brdih in Sloveniji.

To pa je tudi ozadje nastanka dobrodelnega dogodka Brike v mestu, ki z energično in edinstveno karizmo žensk ponuja sadeže briških kmetov oziroma vinarjev.

Brike v mestu sodelujejo s projektom Botrstvo!

Vinska karta>>

Več>>

 

1 2 3 4 5  ...