Thumb

Odprti poziv Arhitekturnega trienala v Oslu 2019

Kustosi naslednje izdaje tega izjemno prodornega trienala, ki je od letos tudi član mreže Future Architecture, so Interrobang Architecture and Engineering, Phineas Harper in Cecilie Sachs Olsen, trienale pa se bo v Oslu na Norveškem odvijal med 26. septembrom in 24. novembrom 2019.

Odprti poziv je namenjen posameznikom in multidisciplinarnim skupinam, da sodelujejo z razstavnimi, performativnimi in fizičnimi prispevki, ki raziskujejo odrast arhitekture v kontekstu zbirk in objektov nove knjižnice. Rok za prijavo je 19. november 2018!

Več>>

Thumb

Dan Adlešič: Sintrop

Potopitvena avdiovizualna instalacija, v kateri avtor obravnava partikularne fizikalne fenomene, ki izhajajo iz pojavov reda in kaosa oziroma sintropije in entropije. Na presečišču medijske umetnosti in oblikovanja Adlešič vzpostavlja sintropijsko avdiovizualno okolje, preko katerega želi obiskovalce na ravni čutne zaznave spodbuditi k razmisleku o kompleksnosti odnosov in ontoloških sencah, ki definirajo čas, v katerem živimo.

Predhodnico instalacije Sintrop je avtor predstavil na BIO 25 v Županovi jami, tokrat pa je na ogled med 7. in 17. novembrom v osmo/za (Slovenska 54, Ljubljana (8. nadstropje)).

Več>>

Thumb

Pridružite se letošnjemu slovenskemu paviljonu na La Biennale!

Pridružite se letošnjemu slovenskemu paviljonu na La Biennale!

Za potrebe slovenskega paviljona na letošnji razstavi arhitekture na beneškem bienalu k sodelovanju vabimo študente in študentke beneških fakultet, ki bodo v času trajanja bienale v samem paviljonu v Arzenalih v Benetkah informirali obiskovalce o letošnji slovenski predstavitvi.

Več informacij na nikola.pongrac@mao.si

**

Unitevi al padiglione sloveno alla Biennale di quest'anno!

Il padiglione sloveno alla Biennale di architettura di Venezia invita gli studenti delle università lagunari a collaborare durante lo svolgimento della mostra nello spazio espositivo dell'Arsenale. Gli studenti forniranno informazioni ai visitatori in merito all'installazione della Slovenia.

Per maggiori informazioni rivolgersi a nikola.pongrac@mao.si

***

Join this year's Slovenian pavilion at La Biennale!

For this year's exhibition of architecture at the Venice Biennale, we are inviting students from Venetian faculties to participate and inform visitors about this year's Slovenian presentation, at the Arsenale in Venice.

For more information, please contact nikola.pongrac@mao.si

Thumb

Nedelje v MAO

21. 10. / 4. 11. / 18. 11. / 2. 12. / 16. 12. / 30. 12. 2018 / 13. 1. / 27. 01. / 10. 2. / 24. 2. / 10. 3. / 24. 3. 2019  ob 11. uri

Nedelje v MAO so namenjene družinam in posameznikom, ki želijo dopoldan preživeti v naši družbi. Vsako drugo nedeljo se nam lahko pridružite na vodenem ogledu ali ustvarjalni delavnici za različne starostne skupine.

Vodeni ogledi
Vodstvo omogoča podrobnejši vpogled v predstavljene tematike in pereča vprašanja, ki se izpostavljajo: »Kako skrbimo za naše reke, jezera in podzemne vode? Znamo urediti odvajanje odpadnih voda? Kako vzdržujemo vodne vire? Kako vpliva na onesnaženost voda tako imenovani razvoj – industrializacija, intenzivno kmetijstvo, urbanizacija in rast prebivalstva?«
O ravnanju z vodo in prostorom ter spremembah, ki smo jim priča v sodobnem času, nam bodo podrobneje spregovorili kustosi razstave ter drugi strokovnjaki.

Ustvarjalne delavnice
Ustvarjalnica je prostor zabave, igre, ustvarjanja, spoznavanja in druženja. Prostor, kjer lahko otroci od 5. do 12. leta preživljajo prosti čas v spoznavanju arhitekture in oblikovanja. S pogovorom in zabavnimi učnimi pripomočki spoznavajo temo razstave, nato pa z novim znanjem in veliko domišljije ustvarjajo lastne izdelke. Pri mlajših so k sodelovanju vabljeni tudi starši, sicer pa jih vabimo, da se udeležijo hkratnega javnega vodstva po razstavi, ki ga izvajajo bodisi kustosi bodisi različni strokovnjaki.

Naslovi ustvarjalnic:
Načrtovalske igre v poplavnem prostoru
MostOgradnja
(Ne)skrite vodne poti
Hiše na vodi-nekoč, danes, jutri
Atlantida – mesto pod vodo
Voda, steklo in zvok
Mali in veliki čolnarji – izdelava ladjic in bandere
Povodni mož – ura poezije in pravljic

Več informacij na izobrazevanje(at)mao.si.

Več o razstavi>>

1 2 3 4 5  ...