Thumb

Grad Fužine

Na obrežju reke Ljubljanice, umaknjen od vrveža mestnega središča, obdan s čudovito naravo in grajskim parkom, leži na očarljivi in mirni lokaciji grad Fužine. Edini še ohranjeni renesančni grad v Ljubljani, katerega podoba in lega očarata vsakogar, ki ga pot zanese mimo. Virtualni sprehod po gradu>>


Thumb

Najem prostorov, dvoran

Dvorane z ostanki renesančnih poslikav, grajski park ali dvorišče ponujajo izjemno okolje za različne poslovne in družabne dogodke. Grad Fužine lahko sprejme tudi do 800 gostov in je primeren prostor za poslovna srečanja, sprejeme, promocijske dogodke, konference, poroke in številne druge dogodke. 


Thumb

Informacije

Predstavitev prostorov in storitev >>
Fotogalerija dogodkov >> 

Za vse informacije se obrnite na mag. Natašo Celec:
E: natasa.celec(at)mao.si
T: +386 (0)1 548 42 89


Thumb

Storitve

Za goste je na gradu  zagotovljen brezplačen parkirni prostor, brezžični internet v dvoranah ter vsa osnovna oprema ter storitve potrebne za izvedbo vašega dogodka - ozvočenje, projektor, računalnik, platno, dežurstvo, čiščenje, stoli, mize, obešalniki idr. Na vašo željo pa zagotovimo tudi hostesno službo, panoje, kubuse in drugo.


Thumb

Dodatna ponudba

Dogodke na gradu Fužine lahko združite z ogledom ali kratkim vodstvom po aktualnih razstavah Muzeja za arhitekturo in oblikovanje ali nakupom poslovnih daril priznanih slovenskih oblikovalcev, ki so na voljo v muzejski trgovini. Ali drugimi dodatnimi storitvami iz naše ponudbe.


Thumb

Poroke

V intimnem grajskem ambientu lahko organizirate tudi poročne obrede, zabave ali obletnice. Naša ponudba vključuje možnost najema dvoran, grajskega dvorišča, parka ali celo manjše kapele ter dodatnih storitev.
Poroke na gradu Fužine >>
 
Fotogalerija >>


Thumb

Veliki stolp

Površina: 150 m
Sedišča: 250 oseb
Stojišča: 300 oseb
Sedeča pogostitev: do 100 oseb

Veliki stolp je eden izmed najbolj reprezentativnih in največjih prostorov na gradu Fužine. Večnamenska dvorana v pritličju gradu lahko deluje kot povsem samostojen prostor ali kot vezni člen med Južno in Sprejemno dvorano. Prostor je primeren tako za poroke, predavanja kot druge dogodke.


Thumb

Južna dvorana

Površina: 130 m
Sedišča: 150 oseb
Stojišča: 250 oseb
Sedeča pogostitev: do 90 oseb

Svetla dvorana v pritličju ima vstop neposredno z grajskega dvorišča. Na jug, s pogledom na Ljubljanico, se odpira četvero oken; na vzhodni strani se prek malega stopnišča povezuje z Velikim stolpom. Tlakovana je z opečnimi ploščami, strop pa je rekonstruiran po renesančnih zgledih.


Thumb

Sprejemna dvorana

Površina: 87 m
Sedišča: 60 oseb
Stojišča: 150 oseb
Sedeča pogostitev: 50 oseb

Sprejemna dvorana je dostopna neposredno z grajskega dvorišča skozi dvoje steklenih vrat v štiriločni arkadi. Ob vzhodni stranici dvorane so urejene lesene stopnice, ki jo povezujejo s prostori prvem nadstropju. Dvorana je delno opremljena kot trgovina in primerna za manjše sprejeme.


Thumb

Restavracija

Površina: 50 m
Sedišča: 50 oseb
Stojišča: 60 oseb
Sedeča pogostitev: 40 oseb

Restavracija je manjša dvorana v pritličju grajskega stolpa. Je idealen prostor za manjše
zaključene družbe, večerje ali predavanja. Odlikujejo jo izvirni križni grebenasti stropni oboki ter strelni lini, ki opozarjata na to, da je bil grad nekoč tudi trdnjava.


Thumb

Grajsko dvorišče

Površina: 450 m
Sedišča: 500 oseb
Stojišča: 1000 + oseb
Sedeča pogostitev: 300 + oseb

Po vstopu čez kamniti most se ob glavnem vhodu odpre pogled na prostorno grajsko dvorišče z ostanki vodnjaka in lipo, okoli katerega se razprostirajo z arkadnimi hodniki povezani prostori. Z dvorišča se dostopa do Južne in Sprejemne dvorane ter Restavracije.


Thumb

Grajski park

Površina: nad 450 m
Sedišča: 500 oseb
Stojišča: do 1000 oseb
Sedeča pogostitev: 300 in več

Še danes se pred gradom razteza čudovit park, ki so ga uredili v 19. stoletju. Že takrat so negovane zelene površine ter tedaj nedotaknjeni slapovi Ljubljanice sloveli po svoji naravni lepoti. Danes je park odprt za javnost, a se pogosto uporablja tudi za večje dogodke na prostem.