Celodnevni program

Poletna muzejska noč 2020 v MAO

20.6.-20.6.2020

Poletna muzejska noč v MAO se bo pričela ob 18. uri v parku pred Fužinskim gradom. Grajski park bo postal SEJMIŠČE – VOZLIŠČE idej in predmetov, kjer boste lahko v živo prisluhnili pripovedim obrti in oblikovanja ter kupili svoj priljubljeni izdelek. Za otroke bomo pripravili MiniMao igrarije in pravljični kotiček. 

 
Brezplačen ogled razstav
10.00–24.00
 
Vodeni ogledi razstav
18.00  MADE IN: PRIPOVEDI OBRTI IN OBLIKOVANJA
19.00 [Tunel 29] Oblikovanje za postapokaliptični svet
20.00 PREDMET IN ZBIRKA
21.00 MADE IN: PRIPOVEDI OBRTI IN OBLIKOVANJA
22.00 [Tunel 29] Oblikovanje za postapokaliptični svet
23.00 Grad Fužine v soju lučk, nočni voden ogled.
 
Za prigrizke in osvežilne pijače bo poskrbela kavarna MAO, skupina Artel pa za glasbeno spremljavo.
 
Vabljeni, da se nam pridružite in preživite z nami prijeten poletni večer. 
 
Razstave v MAO
 
Razstava MADE IN: PRIPOVEDI OBRTI IN OBLIKOVANJA raziskuje odnose med tradicionalnimi kulturami izdelovanja in sodobno oblikovalsko produkcijo. Razstava s predmeti, fotografskim gradivom in novonastalimi projekti obravnava aktualne problematike današnjega časa, kot so lokalno pridobivanje surovin, vzpodbujanje lokalne proizvodnje, potencial novih tehnologij pri ohranjanju dediščine in razvoj novih modelov sodelovanja. Skozi t. i. arhiv obrti 40 rokodelcev iz regije ter v okviru osmih sodelovalnih projektov več kot 30 obrtnikov in 40 oblikovalcev iz vse Evrope zastavlja vprašanja o produkciji v sodobnem svetu. 
 
[Tunel 29] Oblikovanje za postapokaliptični svet je skupinska razstava projektov sodobnih slovenskih oblikovalcev na temo prihodnosti, ko je naše naravno okolje uničeno in živimo v Tunelu 29. Na podlagi odprtega poziva izbrani projekti predvidevajo temno prihodnost, postindustrijsko distopijo, kjer življenje vztraja le še v strogo nadzorovanem umetnem okolju, napolnjenem s pohištvom, ki smo si ga sami naredili iz reciklirane plastike, lesa invazivnih rastlinskih vrst in nabranih odpadnih kovin, preživeli pa v izolaciji gojimo svojo hrano.
 
Razstava PREDMET IN ZBIRKA izpostavlja razmerje med zbirko Muzeja za arhitekturo in oblikovanje kot celoto in njenimi posameznimi deli. Nabor predmetov, projektov in dokumentov, ki so oblikovali in tudi danes ustvarjajo naš vsakdan, so vir navdiha, idej, konceptov in provokacij tako za raziskovalce kot širši krog občinstva. Razstavo sestavlja več kot 200 predmetov, med katerimi ni le ikon slovenske arhitekture in oblikovanja, temveč tudi minljivi izdelki in predmeti, ki so prvič predstavljeni javnosti.
 
Zaradi varnostnih ukrepov povezanih s COVID-19 je ob vstopu v MAO potrebna uporaba lastne zaščitne maske, omejeno pa je tudi število obiskovalcev muzeja. 

 

Lokacija

 Rusjanov trg 7, Ljubljana

Odprto

 10.00–24.00

Vstopnina

 /